De auteur van Meer Groen is een 24-jarige blogger. Een groentje: nog maar een paar jaar afgestudeerd, nog geen twee jaar getrouwd, net een eigen huis gekocht en voor het eerst zwanger.

Het eigen huis is klein hoekhuis uit de jaren 60, dat we best wat beter zouden willen isoleren en waar we zonnepanelen op zouden leggen als we het geld ervoor hadden. Wat dat betreft blijft het nog even bij dromen. Wel hebben we een fijn stukje moestuin. Maar een groene, duurzame en gezonde levensstijl omvat veel meer dan alleen een tuin. Deze website is een verslag van onze zoektocht.

 

Wat is ‘groen’ voor mij?

Binnen ons huishouden ben ik verantwoordelijk voor de boodschappen. Daarin maak ik mijn eigen keuzes: ik houd van consuminderen, de principes van het Genesisdieet, een zo laag mogelijke belasting van het milieu en het reduceren van afval tot het minimum. Al maak ik dan keuzes die afwijken van de standaard, ik laat me niet meeslepen door hypes rond bijvoorbeeld superfoods. Ook word ik niet opeens vegetariër of veganist. We eten gewoon graan (ja, ook tarwe) en hebben geen problemen met melk. Wel beperken we varkensvlees en mijden we e-nummers en laten we ook de vier ‘witten’ zoveel mogelijk staan: witte suiker, wit meel, wit vet en wit zout. Buitenshuis doen we hier niet moeilijk over: als er thuis een gezonde basis is, is het geen probleem om een taartje te eten op een verjaardag, bij familie te genieten van een heerlijke maaltijd waarin wellicht wel e-nummers verwerkt zijn of met anderen naar een pannenkoekenhuis te gaan.

 

Over dit blog

Dit blog is een verslag van een zoektocht naar een duurzamere levensstijl, bedoeld als stok achter de deur en wie weet ook om anderen te inspireren.