Vorig jaar blogde ik met gepaste trots over onze mooie babykamer van steigerhout. Vandaag zette ik de betreffende meubels op marktplaats :-) Onze dochter is nu acht maanden en de kamer is niet meer in gebruik. Ze slaapt gewoon bij ons, in een co-sleeper. In het begin was de commode superhandig bij het verschonen. Maar inmiddels verschoon ik onze dochter gewoon beneden. Ik kom alleen nog om de dag in de babykamer om schone kleertjes uit het kledingrekje te pakken, dat is het dan.

Tegelijkertijd zou een werkplek in huis echt fijn zijn. Ik werk zelf één dag in de week vanuit huis en mijn man werkt ook soms thuis. Als programmeur werkt het voor hem niet lekker met een laptopje in een krappe bureaukast en ruimte voor grotere beeldschermen zou ideaal zijn. We dachten al aan het aanbouwen van een kantoortje in de achtertuin.

Maar hoe nodig is dat, als je drie slaapkamers hebt waarvan er maar één als slaapkamer in gebruik is? Van de andere twee is er één dus in gebruik voor de babymeubels en in de ander staan boekenkasten, een logeerbed en de genoemde kleine bureaukast. Het logeerbed is het witte 1-persoonsbed dat ik kocht toen ik op kamers ging wonen, mooi en heel stevig. Dat bewaar ik graag voor mijn dochter, als ze toe is aan een eigen bed.

En daarmee kwam de oplossing opeens in beeld: de babymeubels gaan weg! In die kamer zetten we dan gewoon vast het logeerbed neer. Daarmee komt er ruimte vrij op de andere kamer voor een groot bureau en is het aanbouwen van een kantoortje overbodig. Als onze dochter behoefte heeft aan het slapen op een eigen kamer, staat het 1-persoonsbed daar al voor haar klaar (en mogen logees vanaf die tijd in het kantoortje op een matras op de grond slapen). En als er een nieuwe baby zou komen? Dan vinden we vast wel ergens ruimte voor een nieuwe commode. Tegen de tijd dat een eventuele nieuwe baby de co-sleeper zou zijn ontgroeid, zijn we sowieso minstens een paar jaar verder en zien we wel weer :-)

 

One thought on “Dag babykamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *